DAL HCM SDN BHD CSR 2020

Title: PEMBINAAN JALAN MASUK DAN TEMPAT LETAK KERETA DI SK TEMA, SERIAN

Day and Date: Monday,28 December 2021

Programme Information: Pembinaan jalan masuk dan tempat letak kereta di Sekolah Kebangsaan Tema, Serian oleh DAL HCM dan dirasmikan oleh pihak JKR Sarawak.

Image
Image

.

.

Title: KEMPEN 'ROAD SAFETY AWARENESS' DI STESEN PETROL SHELL, MIRI

Day and Date: Monday,20 December 2021

Programme Information: Kempen Kesedaran Keselamatan Jalan Raya telah dianjurkan oleh pihak JKR Sarawak dan DAL HCM Sdn Bhd di Shell Petrol Station, Miri. Kempen ini bertujuan untuk menyebarkan kesedaran di kalangan pengguna jalan raya, meningkatkan tingkah laku pengguna jalan raya dalam penerimaan peraturan lalu lintas dan juga merupakan satu daripada inisiatif pihak penguatkuasaan. 'Goodies bag' dan bahan kempen keselamatan jalan raya turut diberi kepada pengguna yang mengisi minyak di stesen tersebut sepanjang kempen dijalankan. Kempen ini diketuai oleh Ir. Richard Tajan (Timbalan Pengarah, Pengurusan Aset, JKR Sarawak) diiringi oleh Datuk Dzulkarnaen Ahmad (CEO DAL HCM Sdn Bhd), Ir. Awang Mohd Fadillah Bin Awang Redzuan (Penolong Pengarah RCEA) dan Encik Chong Chi Fam (Jurutera Bahagian, JKR Miri). Turut terlibat memberi sokongan warga kerja kerja JKR Miri dan DAL HCM Miri.

Image
Image

.

.

Title: PENYERAHAN 100 PASANG PPE KEPADA PIHAK ANGKATAN PERTAHANAN AWAM MALAYSIA DAERAH KUCHING

Day and Date: Thursday,3 December 2021

Programme Information: Penyerahan 100 pasang PPE kepada Kapt (PA)Madihi Bin Habib , Pegawai Pertahanan Awam Daerah Kuching oleh Ketua Pegawai Eksekutif DAL HCM SDN BHD, Datuk Dzulkarnaen Bin Ahmad dan disaksikan Encik Dasuki Razali. Semoga pemberian ini dapat memberikan manfaat kepada kakitangan bertugas yang sentiasa berdepan dengan ancaman COVID-19.

Image
Image

.

.

Title: GOTONG ROYONG BANJIR DI KAMPUNG SINAR BUDI LAMA

Day and Date: Friday,17 January 2021

Programme Information: Team DAL HCM mengembleng tenaga dengan petugas dari Balai Bomba dan Penyelamat Batu Lintang membantu penduduk kampung Sinar Budi Lama membersihkan kawasan yang terjejas akibat bencana banjir. Jabatan Kerja Raya (JKR) Kuching dan PPES Works (Sarawak) Sdn Bhd turut menawarkan bantuan dari segi mesin seperti 'Mini Excavator' untuk memudahkan lagi kerja-kerja pembersihan kawasan. Turut hadir YB Tan Kai, Setiausaha Politik Ketua Menteri Sarawak dan Encik Khirudin Drahman, Pengarah Bomba Sarawak.

Image
Image

.